Vincitin koodi turvaa suomalaisia joulun lahjasuosikissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: Vincit Oy

Suomessa katoaa läheisiltään päivittäin ihmisiä, suuri osa tahtomattaan. Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna listaa yrityksen ensimmäisen kaupallisen tuotteen käyttäjäkunnaksi pienten lasten lisäksi esimerkiksi säännöllistä lääkitystä tarvitsevat henkilöt, muistisairaat, metsäpalveluyrittäjät ja vaikkapa kalastajat. ”Yepzon antaa lisäturvaa käyttäjälleen ja mielenrauhaa käyttäjän läheisille".

Vettä ja kovaa kohtelua kestävä Yepzon voidaan kiinnittää kaulanauhaan, reppuun tai kassiin. Suomessa valmistettava laite lähettää signaalia ainoastaan silloin, kun se aktivoidaan, minkä ansiosta sen akku kestää huomattavasti matkapuhelinta pidempään. Yepzonin kaupallinen idea piilee kuitenkin käytön selkeydessä ja yksinkertaisuudessa. ”Paikannuslaite paritetaan varsin näppärästi älypuhelimen tai vaikka useamman kanssa. Paikannusdatan saaminen ei vaadi mitään rekisteröitymistä tai minkään tietojen antamista minnekään. Paikannuslaitteen tai puhelimen joutuminen vääriin käsiin tai hakkeroiminen ei siis tuota yhtään mitään potentiaaliselle väärinkäyttäjälle”, kuvaa Linna. 

Nyt yrityksessä odotetaan mielenkiinnolla, mitä joulusesonki tekee myynnille. ”Yepzoneita on parhaillaan myynnissä esimerkiksi Verkkokauppa.comissa, Hobby Hallissa ja Stockmannilla. Olemme myös lähettäneet ensimmäisiä kaupallisia Yepzoneita tarkasti valikoituneille julkisuuden henkilöille. Esimerkiksi Radio SuomiPopin Anni Hautalaja pääministeri Alexander Stubb ovat saaneet meiltä laitteet, joilla voivat pysyä itse kartalla tai turvata läheistensä reittejä”, Otto Linna kertoo.