Sydän kehitettiin osana The Living Heart -projektia, jonka takana on usealta eri tieteenalalta koostettu sydäneksperttien tiimi. Projektin tarkoituksena on diagnosoida, hoitaa ja ehkäistä sydän- ja verisuonitauteja personoitujen 3D-virtuaalimallien avulla.

3D-sydämen kehittämisessä käytettiin apuna Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustaa ja SIMULIA-sovelluksia, jotka mahdollistavat erittäin realististen simulaatioiden kehittämisen ja testaamisen. Tekniikan avulla Dassault Systèmes pystyi kehittämään sydämestä kattavan 3D-mallin ja jäljittelemään sydämen sähköistä ja mekaanista käyttäytymistä täydellisesti.

Kun yhdistetään sydämen ultraäänitutkimuksen, magneettikuvauksen, CT-kuvien ja tutkimuksen tarjoama tieto ja personoitu 3D-sydämen malli, voivat terveydenhuollon ammattilaiset pian ymmärtää paljon paremmin potilaan sydämen käyttäytymistä. Näin voidaan tulevaisuudessa säästyä myös sydänleikkauksilta.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan noin 17 miljoonaa ihmistä maailmalla kuoli sydän- ja verisuonitauteihin vuonna 2008. Luku kattaa 30 prosenttia kaikista maailman kuolemista. Vaikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kuolleisuus sydän- ja verisuonitauteihin on vähentynyt Suomessa huomattavasti 70-luvulta lähtien, nämä sairaudet aiheuttavat edelleen vajaa puolet työikäisten kuolemista Suomessa.

Projektista voi katsoa videon täältä.

Lisää tietoa projektista löytyy täältä.